Ще ни откриете тук +359 879 365 495

Химические пилинги

Химическия пилинг представлява поредица от процедури, които целят излющване на повърхностния слой на епидермиса за подобряване регенериращите процеси в кожата, нейната еластичност и хидратация. В същото време намалява малките бръчки, отстранява дефектите по кожата, свива порите и изравнява цвета на кожата.

 

Химическия пилинг се прилага както за подобряване текстурата на кожата, така и при акне, мелазма, хлоазма /хиперпигментации/ Само няколко пилинг серии са достатъчни, за да се намали пигментарното съдържание на епидермиса и да се редуцира хиперкератозата.

 

Терапевтичните процедури, които се прилагат за периода на регенерацията на клетките на кожата (6 седмици най-малко ), след серия от 4 пилинга позволяват да се разсеят струпванията на меланиновите клетки и по такъв начин подобряват общите резултати. При наличие на по-дьлбоки белези от акне, резултати могат да бъдат постигнати само с прилагане на лазерно лечение.

 

Хора , които продължително време страдат от акне и са получили повърхностни увреждания на кожата могат да подобрят състоянието й след прилагане на втори „средно дълбок" пилинг. Подходящи киселини с които се прави химическия пилинг са манделова /бадемова/, пирувикова /пирогроздена/, както и ТCA, ALFA-BETA, Kodjikova и др.

Галерея