find us at +359 879 365 495
Fast and effective laser therapy of toenail fungus

Fast and effective laser therapy of toenail fungus

10:07 19/03/2018

Сега е моментът да се справите с гъбичките по ноктите. Не чакайте лятото, съветват специалистите. Лечението изисква време.

Гъбичките по ноктите са много упорити, а заразяването става много лесно.

Онихомикозата (гъбички по ноктите) е едно от най-често срещаните заболявания на ноктите. Могат да бъдат засегнати ноктите на ръцете и/или краката. Пораженията започват от края на ноктите, като постепенно се обхваща цялата плочка, гъбичките проникват все по-надълбоко, променя се структурата и цветът на ноктите. Те потъмняват, губят блясъка си, стават белезникави или жълто-кафяви, а под нокътната плочка се забелязва удебеляване. Когато гъбичките засегнат матрицата на нокътя, лечението е много бавно и трудно. Затова не чакайте!

Ако ноктите ви променят цвета или здравината си – потърсете дерматолог. Специалистът ще установи дали имате гъбична инфекция или друго заболяване и ще ви препише адекватно лечение.

Добър избор за справяне с гъбичките по ноктите е лазерната терапия.

Защо да изберете лазерното лечение за гъбички по ноктите?

Това е ефективна терапия без болка, без упойка и без странични ефекти. Не натоварва черния дроб. Проникването на лазерното лъчение се контролира от специалист-дерматолог. Чрез лазерната терапия се постигат стабилни терапевтични резултати, като се избягва рискът от създаването на резистентност на гъбичките.

Колко процедури са необходими?

Лечението е строго индивидуално. За постигането на добри резултати се препоръчват 8-10 процедури. Интервалът между процедурите е 20 – 30 дни.

Често лечението се комбинира и с други методи за постигане на най-добър терапевтичен ефект.